4gamers.be

E3 2012: Need for Speed: Most Wanted

Door YoniVL, 29-06-2012 00:10

Er zijn een aantal zekerheden in de wereld en eentje daarvan is dat er altijd wel een nieuwe Need for Speed in ontwikkeling is. EA heeft de laatste jaren de reeks nieuw leven ingeblazen, met succesvolle en minder succesvolle titels, en de uitgever is er op gebrand om alle oude klassiekers nog een keertje de revue te laten passeren. De volgende in dat rijtje van bekende namen is Need for Speed: Most Wanted. Niemand minder dan de mannen van Criterion nemen ditmaal de ontwikkeling voor hun rekening.

Bij Criterion weten de ontwikkelaars ondertussen al wel hoe ze een amusante racegame moeten maken. Bij de eerste beelden die we zagen van Most Wanted kunnen we alleen maar vaststellen dat ze die kennis ook hebben gebruikt bij het maken van deze game. Most Wanted speelt zich af in een compleet open wereld, zoals we die al kennen uit onder andere Burnout Paradise. Om races te beginnen of om bepaalde andere challenges aan te gaan, moet je gewoon naar een bepaald punt rijden en dan zal het vanzelf beginnen. Achtervolgingen gebeuren zo doorheen de straten van de stad en op allerhande manieren kan je je Wanted-status opvoeren.

Zorg ervoor dat je geflitst wordt of zet de snelste tijd neer over de afstand van een bepaalde straat, voor alles krijg je punten. Die zijn niet alleen van belang in je eigen spel, want via Autolog wordt alles gedeeld met je vrienden. Alles wat jij en je vrienden uitsteken in Need for Speed: Most Wanted zal mooi worden weergegeven op een kaart, zodat je altijd en overal kan zien wie welke tijd of welke score heeft behaald op een bepaald punt. Het uiteindelijke doel is om onder je vrienden echt de “most wanted” te worden.

Need for Speed: Most Wanted is duidelijk leentje-buur gaan spelen bij Burnout. De open wereld doet denken aan Paradise, met overal uitdagingen, sprongen, reclameborden die stuk kunnen en ga zo maar door. Het zorgt er natuurlijk voor dat je als speler altijd iets te doen hebt. Zelfs tijdens races blijven alle functies van Autolog actief. Knal je tijdens een race door een reclamebord, dan zal dat dus ook geregistreerd worden.

Need for Speed Most Wanted (2012) screenshot

Autolog is een leuke functie, maar uiteindelijk race je toch ook gewoon liever echt tegen iemand, in plaats van zuiver via statistieken. Het leuke aan Need for Speed: Most Wanted is de manier waarop online races worden ingekleed. Er bestaan geen lobby’s in het spel. Je moet gewoon naar een bepaald punt rijden en wanneer alle racers aanwezig zijn, dan begint de countdown en moet je zien dat je klaar staat voor de race. Je kan zelfs een klein beetje een valse start nemen, al moet je wel uitkijken voor mogelijke straffen. Eens je de finish hebt gehaald, dan stopt het niet voor jou. Je kan andere racers nog een beetje gaan lastigvallen, door ze van de baan te gaan rijden om zo nog wat extra punten te scoren. Tijdens de presentatie kregen we ook te zien hoe een online sessie onderverdeeld kan worden in verschillende soorten events. Zo kan je een gewone race rijden, gevolgd door een speedtest (zo snel mogelijk door een bepaalde straat) en die dan weer laten volgen door een wedstrijdje “om het verst springen”. Zo blijft het allemaal lekker afwisselend.

Volgens de ontwikkelaars zijn de auto’s in deze Most Wanted de mooiste die er ooit in een Need for Speed hebben gezeten en op het eerste zicht kunnen we dat niet ontkennen. Ze staken een verhaaltje af over polygonen en dergelijke, maar wij keken gewoon met het blote oog en zagen inderdaad dat de auto’s er mooi uitzagen en dat ook het schademodel goed leek te werken. Veel gamers willen echter maar één ding weten en dat is of ze hun auto’s zelf mooier kunnen maken. Zit er tuning in het spel? Om eerlijk te zijn, hebben we daar geen idee van.

De mensen van Criterion zwijgen er dan ook angstvallig over. Dat kan twee redenen hebben. Of ze hebben er geen tuning ingestoken en willen het zo lang mogelijk verzwijgen, of er zit wel tuning in en ze willen de verrassing zo groot mogelijk houden. Het enige dat wij tot nu toe kunnen zeggen over andere auto’s is dat je speciale auto’s gewoon op de kaart zal kunnen vinden. Op die jackspots zal je supersnel van auto kunnen wisselen. Je kan onderweg ook snel je auto laten spuiten, om zo snel te kunnen ontsnappen van de politie. Over echte tuning werd er dus spijtig genoeg niet gesproken.

Conclusie

De reboot van Need for Speed: Most Wanted ziet er op het eerste zicht heel goed uit. Criterion heeft duidelijk goed gekeken naar haar grootste succes, want de invloed van Burnout Paradise is onmiskenbaar. De open wereld zorgt er voor dat de speler altijd iets te doen heeft en de functionaliteiten van Autolog scherpen het gevoel van competitie onder je vrienden nog wat verder aan. Voorlopig blijft het nog afwachten hoezeer deze Most Wanted echt een Most Wanted is en niet een Burnout in een ander jasje. Het toevoegen van tuning zou daarin al een belangrijk onderdeel kunnen zijn.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.