4gamers.be

E3 2012: The Amazing Spider-Man

Door Fredje, 23-06-2012 12:36

Een filmgame is over het algemeen niet iets om enthousiast over te worden, maar dat is iemand het studiohoofd van Beenox, de ontwikkelaar van The Amazing Spider-Man, vergeten te vertellen. Tijdens de presentatie strooide studiohoofd Dee Brown met superlatieven: ‘It’s so cool’, ‘Look at it, it’s awesome’, ‘Check this out, amazing.’ Tsja, het is dan ook een Amerikaan.

De presentatie van de game begon gelijk met goed nieuws: de game zal niet het verhaal van de film volgen, maar speelt zich af na de gebeurtenissen uit de gelijknamige film. Dit geeft de makers de creatieve vrijheid om een eigen verhaal neer te zetten. Wat dit verhaal precies is, wilde Brown nog niet vertellen. Wel wist hij mede te delen dat er veel personages uit de comics, die niet in de film voorkomen, hun opwachting zullen maken. Zo werden we in een zijmissie verrast door de kolossale Rhino en liet een trailer zien dat ook de bad-guy Scorpion zijn opwachting zal maken.

The Amazing Spider-Man screenshot

Zoals Spider-Man-fans weten is Manhattan de thuisbasis van de spinachtige held en in The Amazing Spider-Man zullen fans volop de metropool kunnen ontdekken. Omdat de game een open wereld actiegame is, wordt het door velen zo geliefde slingeren door de stad teruggebracht en het moet gezegd worden dat Beenox dat er fantastisch doet uitzien. Door de camera dicht op Spider-Man te positioneren wordt er een filmachtige ervaring gecreëerd, dat het slingeren door de straten van New York des te toffer maakt. Spider-Man haalt tijdens het zwaaien door de stad de meest spectaculaire capriolen uit, die ervoor zorgen dat je het gevoel krijgt dat je te maken hebt met een superheld.

Om het slingeren vloeiend te houden heeft de ontwikkelaar ervoor gekozen om de lijnen van Spider-Man niet per se aan objecten vast te maken. Dit zal misschien bij sommigen fronsende wenkbrauwen tevoorschijn toveren, maar we moeten zeggen dat we het tijdens de presentatie niet als storend hebben opgevat. Wel liet de fanatieke Amerikaan weten dat je bijvoorbeeld niet boven Central Park kunt slingeren, tenminste niet boven de bomen; er moeten gebouwen in de buurt zijn.

Tijdens het slingeren kun je gebruik maken van een nieuwe vaardigheid: web rush. Met web rush zet je tijdelijk de tijd stil en kun je midden in een zwaai van richting veranderen. De vaardigheid is ook te gebruiken om met grote nauwkeurigheid op objecten te landen. Zo werd er tijdens een missie waarin we een groep bankrovers moesten vangen, tijdens de zwaai web rush gebruikt om zo op de motorkap van de auto te landen.

The Amazing Spider-Man screenshot

Terwijl web rush uitstekend geschikt is om je zo snel en fijn mogelijk door Manhattan te bewegen, kun je de vaardigheid ook gebruiken tijdens het vechten. Daar is het helaas minder geschikt voor. Door tijdens gevechten web rush te gebruiken, kun je wel op een heel gemakkelijke manier aanvallen ontwijken. Ondanks dat Brown ons verzekerde dat web rush absoluut geen ‘victory button’ is, zijn we er nog niet zeker van of dit een goede toevoeging is aan Spider-Mans arsenaal. Hopelijk zorgt Beenox ervoor dat je deze vaardigheid niet oneindig kunt gebruiken tijdens de gevechten.

Gelukkig is het vechtsysteem zelf wel een goede zet. The Amazing Spider-Man maakt gebruik van een gelijkaardig systeem zoals we dat kennen uit Batman: Arkham City; Spidey springt van vijand naar vijand en schiet de ene na de andere schurk neer met zijn web. Begint je Spidey Sense te tintelen, dan kun je ook vijanden counteren en ze met een sierlijke move op hun knieën dwingen. Het geheel zag er bijzonder vloeiend en spectaculair uit.

Net als het pak van onze held overigens. Hoewel Manhattan hier en daar wat detail mist, is het pak van Spider-Man tot in de puntjes uitgewerkt. Tijdens gevechten opgelopen schade zal resulteren in scheuren in het pak, waarna de bebloede huid er onder zichtbaar zal zijn. Het kan zelfs zo ver komen dat een gedeelte van Peter Parkers gezicht te zien is. Om dit op te lossen zul je een bezoekje moeten brengen aan jouw appartement voor een verkleedpartij. Deze details zullen fans plezieren, net als het feit dat Spider-Man tijdens het slingeren regelmatig zijn web zal bijvullen (zoals dat ook in de comics het geval is).

The Amazing Spider-Man screenshot

Wat zowel fans als nieuwelingen zal plezieren, is het feit dat je pagina’s van comics kunt verzamelen. Verzamel je genoeg van deze pagina’s, dan speel je een comic vrij. En niet zo maar comics; zo zal onder andere Amazing Fantasy #15 te vinden zijn, waarin we voor het eerst kennis maken met Spider-Man.

Wel moet nog even vermeld worden dat de stemmen van Spider-Man en zijn tegenstanders niet vertolkt zullen worden door de acteurs uit de filmversie. De schema’s van de acteurs en Beenox kwamen helaas niet overeen, maar er zijn capabele vervangers binnengehaald. Zo zal Burn Notice-acteur Bruce Campbell een extreme sports reporter vertolken die je van uitdagingen voorziet. 

Conclusie

The Amazing Spider-Man weet een filmachtige ervaring te creƫren, maar vergeet niet dat de serie gebaseerd is op stripboeken. Het vechtsysteem, dat veel gelijkenis toont met Arkham City, weet ook te imponeren, met uitzondering van de web rush-vaardigheid. De superlatieven waar Dee Brown tijdens de presentatie mee strooide lijken op waarheid te berusten. The Amazing Spider-Man is namelijk behoorlijk amazing.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.