4gamers.be

E3: Eerste impressies - deel 2

Door papfles, 11-06-2011 19:30

Door op de E3-beurs zelf rond te lopen, krijg je vaak zaken te zien die je van thuis uit niet te zien krijgt. Heb je dan ook nog eens een mediabadge en wat afspraken bij ontwikkelaars, dan krijg je de zogenaamde BCD's, duidelijker gekend als "behind closed doors"-sessies. Deze sessies zijn altijd "geen foto's, geen beelden", maar geven de journalist wel de mogelijkheid om games al eens te zien of te spelen, nog voor ze aan het grote publiek worden getoond. Wat we op E3 hebben gezien? Dat geven we jullie nu mee in een heel korte preview-ronde. Uitgebreidere previews volgen nog, maar nu weten jullie toch al een tikkeltje meer.

TES V: Skyrim


Zet de makers van Oblivion aan een nieuw project en voeg er draken aan toe en meteen wordt het een titel waar veel mensen naar uitkijken. De beelden en uitleg die we mochten ontvangen van Skyrim doen ons dan ook watertanden naar onze eerste confrontatie met een draak en om bijzonder lang rond te dwalen in de wereld van Skyrim, waar de zalmpjes stroomopwaarts dwarrelen en de bloempjes uitnodigen om geplukt te worden.

Rage


Id Software gunt ons een blik in meerdere levels van hun game en laat ons daarbij racen, schieten en gadgets gebruiken. Met een verhoogde AI, heel mooie animaties en bijzonder leuke gadgets lijkt het bedrijf zich op comfortabele wijze uit haar comfortgebied te hebben gehaald. Geef toe, met een drieledige frisbee vijanden onthoofden, leuk toch?

Prey 2


Geen Indiaan in Prey 2 als hoofdpersonage, maar wel een U.S. Marshall die niet meteen zijn beste dag heeft gehad door ontvoerd te worden door buitenaardse wezens. Er zit dus niks anders op dan je eigen ding op een andere planeet te doen en dus mag je in Prey 2 als premiejager aan de slag met Mirror's Edge-mogelijkheden. Als je daarbij ook nog wat te weten komt over de omgeving en de reden waarom je daar zit, is het mooi meegenomen.

Sonic Generations


Sonic stond er in meerder vormen en varianten, waaronder een 2D- en 3D-variant van Sonic Generations. De klassieke gameplay zal velen enorm plezieren, al heeft men er wel een mooi grafisch tintje aan gegeven. Het 3D-effect is jammer genoeg niet zo denderend, maar dat zal vele fans worst wezen als de 2D-versie maar plezier en vertier oplevert en onze blauwe egel heeft in elk geval genoeg snelheid in huis.

Sonic Generations

Anarchy Reigns


Platinum Games heeft al heel wat snelle games op zijn palmares staan, maar gaat nu ook het multiplayer-strijdperk in met wederom enorm snelle gameplay. Of mensen zich bijzonder lang zullen kunnen bezighouden met een beperkt aantal modi en een beperkte movelist, is nog de vraag. De geschifte karakters en over-the-top bewegingen zitten echter wel snor, dus we gaan nog wel wat moeten afwachten of het eerste spel van Platinum Games in het multiplayerveld ook een kritisch succes weet te worden.

Binary Domain


Gears of War vs Terminator is hetgeen de Sega-vertegenwoordiger ons wist te vertellen over Binary Domain. Een moeilijke vergelijking, vermits Gears of War zowat de topper in het third person shooter-genre is, terwijl Terminator toch wel gekend staat als een behoorlijk gedrocht van een spel. Binary Domain zet je aan het stuur van een team soldaten die blikken tegenstanders mag afknallen en je mag heel wat knallen, want vooraleer een tegenstander mag je toch wel wat kogels in het bionisch lijf pompen - vergelijkbaar met de hoeveelheid kogels die je nodig had in Dark Void - niet meteen het beste spel om mee vergeleken te worden.

Tomb Raider


Lara Croft heeft een verjongingskuur achter de rug en zit dus weer wat strakker in het lijf. Nieuw lichaam, nieuwe leeftijd en dus ook een nieuw avontuur met nieuwe graphics en een vernieuwde aanpak. Ze ziet er schattiger uit en nog wat onbeholpen, maar stap voor stap zien we haar uitgroeien tot de Lara Croft die we allemaal kennen. Haar zien rondlopen in de gietende regen is een leuk extraatje.

Hitman: Absolution


Agent 47 heeft dan wel ettelijke jaren in de schaduw gewacht, maar nu is hij terug en brutaler dan ooit. Zijn geliefde koordje krijgt al meteen wat werk en ook een buste dient mooi als wapen. Menselijke schilden zijn niet te min voor hem, net zoals het episch moment waarbij hij in een duiventil aan een helikopter probeert te ontsnappen en we dit in slowmotion mogen meemaken. Heb je zin om wat mensen om het leven te brengen, dan lijkt Hitman: Absolution het perfecte instrument.

 

Op pagina 2 een korte preview van Dark Souls - Risen 2 - Dead Island - Assassin's Creed: Revelations - Ghost Recon: Future Soldier - Far Cry 3 - Brother in Arms: Furious 4

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.