4gamers.be

De thuisblijvers spreken: topgames van E3 2013

Door Jay, 29-06-2013 00:06

Ook dit jaar zat 4Gamers weer met een delegatie in Los Angeles om over E3 verslag uit te brengen van op de eerste rij, maar ook hier thuis was er natuurlijk een stevig team dat zich ten volle inzette om jullie al het nieuws te brengen. Ook zij volgden E3 dus weer met argusogen en nu het stof van E3 wat is gaan liggen, geven in deze special enkele thuisblijvers een lijstje van hun topgames van E3 2013.

GuerrillaDawg


The Witcher 3

The Witcher 3 is een game die ik maar al te graag bovenaan m'n lijstje zet. Het is de afsluiter van een trilogie. Het is de eindhalte voor Geralt. Het is een open-wereld Witcher game. Het is een game die, volgens mij, de lat hoger zal leggen voor alle toekomstige RPG's. Is dat niet iets té optimistisch? Misschien wel, maar ik heb het volste vertrouwen in CD Projekt RED.

The Witcher 3: Wild Hunt screenshot

Kingdom Hearts 3

Kingdom Hearts 3 is een game waarvan ik de aankondiging nog steeds moeilijk kan geloven. Kingdom Hearts 3... eindelijk! Voor iemand zoals ik, die geen enkele handheld titel uit de reeks heeft gespeeld, is dit de eerste Kingdom Hearts game sinds de PlayStation 2. Veel te lang geleden dus, maar gelukkig komen er binnenkort HD-collecties uit waardoor ik m'n geheugen, en dat veel te ingewikkelde verhaal, weer wat kan opfrissen. Tot die tijd wordt het echter wachten, al zijn we dat ondertussen wel al gewoon geworden.

Final Fantasy XV

Final Fantasy Versus XIII, ondertussen veranderd naar Final Fantasy XV, is een titel die aan de ene kant wel te verwachten was, maar aan de andere kant ook weer niet. De originele aankondiging is bijvoorbeeld al heel wat jaren geleden gebeurd, dus ergens is het wel een verrassing dat het originele concept nog wordt verdergezet, al dan niet op een nieuw platform en zonder PlayStation-exclusiviteit. Dat laatste knaagt wel, maar de verkoop zal wel weer een stuk hoger liggen op PlayStation, net zoals bij XIII. Daarnaast gun ik het de Xbox-gamers ook wel, want het blijft nu eenmaal een third-party game. Maar goed, buiten die ene trailer (net zoals bij KH3 trouwens) is er wel weinig geweten rond de game. Nu maar hopen dat we dus snel een releasedatum krijgen, want pas dan geloof ik ook echt dat de game er uiteindelijk zal komen.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Dat Metal Gear Solid V ook nog verschijnt op de huidige generatie consoles, dat verrast me wel. Technisch ziet de game er namelijk heel sterk uit, het heeft gewoon iets wat next-gen uitstraalt. Het feit dat dit de eerste MGS-game is die open-wereld is, gaf me ook wel reden om te denken dat deze gewoonweg exclusief voor next-gen zou zijn, daar die nieuwe consoles over meer RAM beschikken, wat vooral positief is voor open-wereld games. Ik heb dan ook reden om te geloven dat de huidige gameplay trailers op next-gen of pc draaien. Echt belangrijk is dat natuurlijk allemaal niet, uiteindelijk draait het gewoon om de gameplay, de cinematische ervaringen en de talloze verwijzingen naar de media (iets wat Kojima maar al te graag in zijn games stopt). Op dat vlak ben ik zo goed als zeker dat deze vijfde hoofdtitel mij weer zal kunnen bekoren.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain screenshot

Ryse: Son of Rome

Ryse is sowieso de vreemde eend in de bijt voor mij. Momenteel krijgt de game namelijk heel wat kritiek over zich heen, vooral dan over die QTE-gameplay. Ik ga ook wel akkoord met die kritiek, maar tegelijkertijd krijg je te horen dat de demoversie met opzet makkelijker werd gemaakt voor de journalisten/media, aangezien die niet altijd de tijd hebben om de gameplay mechanics meester te worden. Of dat nu waar is of niet, momenteel wacht ik gewoon af. Ik vond het concept achter deze game namelijk geweldig, er zijn veel te weinig games die zich afspelen in een tijdperk als dat van de Romeinen. Gebeurt het wel, dan is het meestal in een game als Assassin's Creed, wat toch net iets anders is, of het is een RTS-game als Rome Total War. Voorlopig ben ik dus van het principe dat deze game pas slecht is als ik het zelf heb gespeeld en het zelf echt slecht vind.

Phazon


Ik heb niet meteen een bepaalde volgorde voor de vijf games die mij het meeste wisten te bekoren. De beelden van The Witcher 3: Wild Hunt wisten mij tijdens de Microsoft-conferentie meteen te overtuigen en te verbazen. Een open wereld met Geralt verkennen om talloze monsters te doden en missies te volbrengen is voor mij iets wat ik omschrijf als een 'day one'-game. Nu nog de vrouwen met bijhorende rondingen en ik ben weer helemaal tevreden. Een andere open world-game waarvan de E3-trailer me weer met verstomming versloeg is X. Deze RPG ziet er ontzettend sfeervol en goed uit, dus binnenkort kan ik ook tientallen uren in die wereld vertoeven.

RPG's zijn dus weer helemaal terug blijkbaar (dank u, groter RAM-geheugen van de next-gen consoles). Het lijstje vul ik dan ook mooi aan met een derde RPG, genaamd Final Fantasy XV. Hoewel ik geen al te grote fan was van de XIII-reeks, ziet XV er al meteen een stukje interessanter uit. Een andere persoonlijke topper was voor mij Assassin's Creed IV: Black Flag. Er zijn intussen heel wat fans uitgekeken op deze serie, maar deze vierde wist, dankzij het piratenthema, mij weer helemaal warm te maken. Tot slot beëindig ik mijn top vijf met een game boordevol actie. De sexy heks Bayonetta is helemaal terug in Bayonetta 2 met een volledig nieuwe look en de over-the-top actie ziet er alvast geweldig uit.

Bayonetta 2 screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.