4gamers.be

Pre-E3: Nintendo

Door Jay, 04-06-2011 14:59

De E3-beurs zit eraan te komen en bij 4Gamers willen we jullie uiteraard zo goed mogelijk begeleiden in het hele gebeuren. Niet alleen doen we ons uiterste best om tijdens en na de E3 al het nieuws te brengen, ook nog voor alles van start gaat, zijn we al aan de slag. We blikken immers vooruit op wat de grootste uitgevers zullen tonen. Daarbij bespreken we niet alleen reeds officieel bevestigde zaken, maar doen we ook wilde en minder wilde gokken over mogelijke verrassingen in de rubriek NostrE3damus. Vandaag aan de beurt: Nintendo.

Mensen die graag de persconferenties van E3 bekijken, moeten alvast één datum in hun agenda schrijven. Op 7 juni om 18u00 onze tijd zal Nintendo namelijk een aankondiging maken die de start zal zijn van de volgende generatie consoles. Er gaan al een boel geruchten de ronde, van de echte naam tot de kracht of de nieuwe mogelijkheden van het apparaat. Wij kijken even naar wat er allemaal in Project Café/Nintendo Stream/Wii2 zou kunnen zitten en wat we hopen dat ze dit keer wel goed doen.

Wat voor vele gamers van belang is zijn de specs, oftewel de kracht van het beestje. We willen nu eenmaal dat onze games er goed uitzien en daar heeft Nintendo ons met de Wii een beetje in de kou laten staan. Wat wij reeds vernomen hebben is dat Wii2 (we zullen het maar zo noemen) wellicht een triple core processor zal meekrijgen, samen met 512MB RAM en een grafische kaart van Ati gebaseerd op de R700-reeks. We kunnen niet zeggen dat dit de beste technologie ooit is, maar dankzij deze hardware zou Wii2 in staat moeten zijn om volwaardig 1080p (iets wat PS3 en Xbox360 niet hebben) op het beeld te toveren en daarmee even sterk tot iets sterker te zijn dan Nintendo’s concurrenten van de huidige generatie.

Wat er natuurlijk naast de hardware nog belangrijk is, zijn de extra’s die erbij komen kijken. Nintendo kennende zullen we wel kunnen rekenen op backwards compatibility met de Nintendo Wii-games en de geruchten gaan dat Nintendo hun games nu op een medium zal zetten dat tot 25 GB aan opslag kan bevatten. Of dat een Blu-ray zal zijn of iets dat Nintendo zelf ontwikkeld heeft, is nog gissen, net zoals het nog een vraag is of je er nu eindelijk films op zal kunnen afspelen. Mensen willen steeds meer met hun console kunnen doen, dus het zou een mooie stap in de juiste richting zijn mochten we eindelijk filmpjes kunnen bekijken in plaats van enkel games.

Als laatste is er wel wat slechter nieuws, als we het internet mogen geloven zou de Wii2 zonder een harde schijf komen, maar wel met 8 GB aan opslagruimte die kan aangevuld worden met SD-kaartjes. Laten we hopen dat dit bij een gerucht blijft.

De grote kracht van Nintendo zijn altijd al hun fenomenale games geweest, maar toch hebben ze bij de Nintendo Wii gezien dat ze het niet enkel met hun eigen materiaal kunnen doen om alle mensen te trekken. Vele third party ontwikkelaars bij EA, Activision, Ubisoft, Capcom, Square Enix, … hebben reeds de benodigde gegevens en hardware in huis om zich bezig te houden met de Wii2. De Wii heeft vele slappe ports en casual games gekregen door het gebrek aan kracht, maar de Wii2 zou wel eens de grote uitgevers kunnen wakker schudden om ook grote releases als Battlefield 3 of Assassin’s Creed op het nieuwe systeem te plaatsen. Nintendo zal de andere uitgevers ook weer voorrang geven om de show te stelen, net als bij de Nintendo 3DS.

Nog een ander groot punt waarom Nintendo het de vorige generatie wat liet afweten voor de hardcore gamers, was hun online service. Vergelijk even de online winkel van de Wii met die van PS3 of Xbox 360 en je ziet al gauw dat het een hele warboel is en moeilijk te doorzoeken. Nintendo wilt het deze keer goedmaken en is al naarstig bezig om hun service te verbeteren. Daarvoor hebben ze nu zelfs hulp ingeschakeld van een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opmaken van netwerken.

Met de Wii wou Nintendo reeds een "altijd online"-functie implementeren via WiiConnect24 om zo altijd op de hoogte te blijven van vrienden of updates en dat hebben ze ook doorgezet naar de Nintendo 3DS. We kunnen wel verwachten dat de uitgever met de Wii2 nog enkele stapjes verder zal zetten. Je toestel updaten vanuit slaapstand of een invite krijgen van een vriend om een spelletje te spelen? Wie weet.

Al het vorige mag dan wel interessant zijn, wat de meesten onder jullie nog het meest zal bezighouden is hoe of wat de controller dit keer zal zijn. Nintendo staat altijd al bekend om iets revolutionair te proberen bij hun controllers, of dat nu vorm of speelmanier betreft. Aangezien we de oudere Wii-games op de Wii2 zullen kunnen spelen, mogen we wel verwachten dat we nog de Wii remote kunnen gebruiken om te spelen en dat er een vorm van bewegingssensor zal aanwezig zijn voor het toestel, maar Nintendo heeft weer veel meer achter de hand dan zomaar even hun voorgaande controller te verbeteren.

Geruchten gaan de ronde dat er bij de Wii2 een controller zal zitten die twee joysticks, een D-pad, schouderknoppen en normale knoppen. Vrij traditioneel dus, maar er zit nog iets extra in of aan de controller, namelijk een 6 inch touchscreen. Wat Nintendo hiermee wil bereiken heeft nog niemand echt kunnen bevestigen. De meesten zeggen dat het gebruikt zal worden om info over je game op te bekijken zoals de kogels in een shooter of een minimap bij een RTS. Anderen zeggen dan weer dat een volledige game zal kunnen gestreamd worden naar het scherm om zo te kunnen verder spelen wanneer de ouders of de vriend/vriendin de tv nodig heeft.

Met een touchscreen alleen stopt het echter niet. Sommige geruchten gaan nog verder en vertellen dat er een nieuwe vorm van haptische feedback (zoals trilfunctie) in zal zitten om nieuwe ervaringen voor de speler te geven. Zo zou je controller kunnen aanvoelen als ijzer of hout in plaats van plastic tijdens het spelen van een game. Wat we ook allemaal kunnen verwachten van Nintendo’s nieuwe controller en de Wii2 zullen we al snel allemaal te weten komen op de E3. Dan zien we eindelijk of Nintendo opnieuw met een nieuwe revolutie op de proppen komt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.